Az odaégett piritóstól a steakig

Őszinte leszek: sokáig utáltam főzni. Ennek oka igencsak egyszerű, mégpedig az, hogy egyáltalán nem ért semmilyen sikerélmény e téren. Próbálkoztam lelkesen, de hát a kitartás nem örök, hogyha a szorgalom jutalma csupán egy odakozmált ételkezdemény, ami után még a lábast is lehet vakarni. Még egy piritóskenyeret is el tudtam rontani.

Mindig is irigykedve néztem az egyik barátnőmet, Lilit, aki finomabbnál finomabb ételféleségeket alkotott. Rajongtak az emberek a főztjéért, többek között én is szívesen vettem, ha valamit főzött, amikor mentem hozzá.

Egy nap felajánlotta, hogy megtanít töltött káposztát csinálni. Akkor még nem tudtam, hogy ez lesz a gasztronómiai pályafutásom fordulópontja. Úgy, hogy magyarázta nekem a lépéseket, miközben a töltelékeket készítettük, egyáltalán nem tűnt már bonyolultnak. Élveztem, nem stresszeltem, és a végeredmény is jó lett. Nem csak magamhoz képest jó, hanem úgy általában is jónak mondanám. Megjött az önbizalmam!

Lilinek köszönhetően jöttem rá, hogy a főzés tudománya semmi máson nem múlik, minthogy egy jó recept útmutatója mentén elinduljunk.
Segített gyűjteni weboldalakat, ahol rengeteg recept volt, és már ő sokat kipróbált belőlük, tudta, hogy működnek. Ez remek kiindulópont volt számomra, és ezek után nem kellett sok, hogy beleszeressek a gasztronómiába.

Korábban csak az éttermeket jártam szívesen, azonban ez mára teljesen másképpen van. Szívesen betérek egy-egy helyre kikapcsolódásképp, vagy éppen inspirálódni, ám sokkal szívesebben veszem, ha az én kezem által készített étkeket szolgálhatom fel.

Már nem félek kísérletezni sem. Az új ételeim nagyon nagy sikert arattak az utóbbi időben, többen kértek már tőlem receptet is.
Mivel Lili is és én is hihetetlenül élvezzük a főzőcskézést, elhatároztuk, hogy készítünk egy saját receptjeinkből való összeállítást is.

Soha életemben nem gondoltam volna, hogy ekkora pálfordulatot vesz majd az én gasztronómiai utazásom. Megszerettem a főzés minden percét, már a steak elkészítése sem okoz problémát. Mára azon dolgozom nap, mint nap a legjobb barátnőmmel karöltve, hogy mások számára is megmutassuk receptjeinkkel, hogy nem is akkora boszorkányság a főzés. Remélem, hogy receptjeink által sokak rejtett konyhaitündér énje bújhat majd elő a felszínre.