Akár főzés közben is házhoz rendelheted a nyomtatópapírt

Mindig is egy praktikus embernek tartottam magam. Olyannak, aki szereti a rendet, a kiszámíthatóságot, néhányan kicsit sarkosnak is gondolnak. Aztán rátaláltam a főzés szeretetére. Kezdetben minden receptet görcsösen követtem, nem bíztam a saját intuícióimban. Szépen lassan rájöttem, hogy a főzés élvezet. A főzés játék. A főzés szenvedély. A főzésben az a legszebb, hogy gyakran a legspontánabb megmozdulások adják a legfantasztikusabb végeredményt. A kreatív energiáim egyre inkább elszabadultak és erőre kaptak, izgatottan kutattam a különleges alapanyagok és a számomra eddig ismeretlen fűszerek kínálatában. A konyhámat persze továbbra is akkurátus rend jellemezte, mindig mindent a helyére tettem vissza, a folyton növekvő fűszerarzenálomnak pedig egységes dizájnú kis üvegcséket vettem, amelyekre saját tervezésű címkéket is nyomtattam. Mindig öröm a polcomra néznem, ahogyan ott sorakoznak ABC-rendben. (Nem, nem vagyok kényszeres, egyszerűen már a mennyiségük miatt indokolt, különben sokáig kereshetnék egy-egy olyat, amit a fűszer színéről vagy formájáról nehéz egyből kiszúrni.) Bár a főzés segített felfedezni egy új oldalamat, azért mégiscsak hiszek abban, hogy az átláthatóság, a rendszer és a praktikum az élet minden területén hatalmas segítséget nyújt. Megmondom őszintén, ezért sem szeretek üzletben vásárolni, legyen szó bevásárlásról (na jó, a friss árut mindig úgy veszem), ruházkodásról vagy egyéb termékekről. A többi vásárló hanyagul szétdobálja a termékeket, mindent összefogdosnak, csak győzzék a dolgozók rendezni a káoszt… Na, többek között ezért preferálom az online bevásárlást.

Egy olyan weboldalról szeretnék most mesélni, ahonnan már többször rendeltem, és mindannyiszor nagyon meg voltam elégedve. Ez nem más, mint a https://nyomtatoalkatresz.hu webshop, ahonnan mindent be tudok szerezni, amire az itthoni nyomtatáshoz szükségem van. Ahogyan a kezdőoldalra kattintunk, zöld keretben kiemelve máris találkozhatunk az aktuális, visszavonásig érvényes ajánlattal: jelenleg a házhozszállítás teljesen ingyenes, akció gyanánt pedig mennyiségi kedvezményhez juthatunk, kettő vagy több termék vásárlása esetén – mindez pedig akkor is érvényes, ha különböző termékeket teszünk a virtuális kosarunkba. Bár rám egyébként is jellemző, hogy inkább betárazok több tintapatront, több csomag papírt (bár azt hamarabb kiszúrja az ember, ha fogyóban van), biztos ami biztos alapon, azért nagyon jó ajánlat ez abban az esetben, ha egyszerre csak pár dologra van szükségünk, és nem szeretnénk egyben több pénzt költeni.

Ahogyan látom, a https://nyomtatoalkatresz.hu nemrég indította el blogját is. A bal felső sarokban elérhető menüből eljuthatunk a cikkekhez, amelyek néhány körültekintő tanáccsal látják el az olvasót a nyomtatók világával kapcsolatban. Remélem, hogy a jövőben még több hasonló bejegyzéssel bővül majd az oldal, mert mint zöldfülű, különösen hálásan fogadom az efféle tippeket, trükköket – nem vagyok valami műszaki zseni.

Szerintem ez a viszonylagos analfabétaságom is benne van abban, hogy különösen értékeltem, mennyire részletesen kidolgozott az egész weboldal és a termékleírások is. Máskor hajlamos voltam elkavarodni a sok kiegészítő között, a nyomtatók típusairól nem is beszélve. Itt ilyen nem fordult elő, már az első alkalommal kifejezetten könnyű volt tájékozódni és kiismerni magamat a weboldalon. Mondjuk azt azért érdemes tudnunk, hogy mi a nyomtatónk pontos típusa, különben nem fogunk tudni rákeresni a vele kompatibilis kellékekre.

Nekem tintasugaras Canon nyomtatóm van, szóval én ott kezdtem el keresgélni. A pontos típusra kattintva felajánlotta számomra azokat a termékeket, amik használhatóak az én eszközömhöz. Az eredeti és az utángyártott kellékeket egymás után sorolja fel, ez szerintem külön pozitívum, hogy nem kell minden adatlapon külön bogarászni, van ugyanis, aki az eredetiben jobban bízik és ezért ahhoz ragaszkodik.
A listánál egyébként a termékekre való külön rákattintás nélkül is sok információval vagyunk már ellátva: a termékfotók mellett a jellemzőkről tájékoztatnak. A szín, kapacitás, űrtartalom, kiszerelés után a garancia időtartamát láthatjuk, majd a termékvonal adatait és a cikkszámot. Mindezek mellett szerepel a bruttó és nettó, illetve a mennyiségi kedvezményes árak. Azt is megtudhatjuk, szállítható-e a termék, azaz raktáron van-e, illetve hogy mikor jut el hozzánk. Az ingyenes szállítást egy robogó gépjármű melletti szöveg hirdeti, ez alatt pedig a virtuális kosarunkba tudjuk helyezni az árucikket.

Olyan kiegészítőket is árulnak a https://nyomtatoalkatresz.hu-n, amelyekre még nem volt szükségem, mint például a dob, de jó tudni a jövőre nézve, hogy ez is megtalálható a kínálatukban. A különféle márkájú eszközök tulajdonosai széles választékból tudnak válogatni a kiegészítők között is. Papírokfajtákból is többféle akad: van hagyományos, félfényes, amit a mindennapi használathoz javasolnak, kaphatunk mattot és különböző fotópapírokat is.

A garanciáról korábban nem tudtam valami sokat, az oldalon azonban három különböző menüpont alatt is olvashatunk a feltételekről. Fontos, hogy más az eljárás az eredeti és az utángyártott kellékanyagokra vonatkozó garancia esetén, de még a különböző márkáknál is. Például ha eredeti kellékanyagot vásárolunk, HP, Samsung és Philips márkák esetén a számla kiállításának dátumától számított egy évig érvényes a garancia, más márkák esetén azonban ez csak 6 vagy 3 hónap.

Szerintem érdemes szétnézni a webshopban – ha legtöbbször bajlódásként éljük meg a nyomtatóhoz szükséges termékek beszerzését, bátran ajánlom mindenkinek!