Ami a legjobban feldobhatja a kulináris élvezeteket: maga a helyszín!

Olyan korban élünk, amikor a nyugati ember megengedheti, és gyakorta meg is engedi magának, hogy étkezés terén sűrűbben tartson “ünnepnapokat”, mint bármi másban. A kultúránk számára sok luxus elérhetőségének megteremtése terítéken van, de a leggyakrabban az étkezés élvezetének szeretünk hódolni. Ami teljesen érthető. Enni mindenkinek fontos. Azonban nagy igazság az is, hogy a körülményekre is kell adnunk, ha a legjobbat szeretnénk kihozni egy díszes ebédből, vagy vacsorából. Talán a helyszín az, ami az étel minősége mellett a legfontosabb körülmény (sok egyéb összetevő mellett).

Az én egyik nagy vacsoraélményem 2021-ben egy balatoni kikötő panorámája előterében esett meg, amit megelőzően egy vitorlás úton vettünk részt és pezsgőztünk. A balatonpro.hu nevű oldal szolgáltatásai közül választottunk a feleségemmel, és olyan programban részesülhettünk, ami hosszú időre meghatározó emlék marad!

Az apropó a házassági évfordulónk volt, aminek keretében a balatonpro.hu, a gyertyafényes vacsora mellé egy olyan, pár órás vitorlázást tudott biztosítani számunkra, amely kellően meghitt volt ahhoz, hogy kicsit kikapcsoljuk az agyunkat, és átadjuk magunkat egy rövid időre az elmúlt évtizedek közös emlékeinek felidézéséhez.

Csodás, hogy ma már idáig jutottunk, hogy így koronázhatunk meg jeles alkalmakat. Úgy éreztük, elégedetten értünk el a kerek évfordulóhoz, és ezért mindenképp érdemes volt leruccanni a Balcsira, de a balatonpro.hu szolgáltatásai közt még összetettebb élmény nyújtó programokat is ígérnek. Olyasmiket, amik közül akad jó pár, amit jövőre szintén kipróbálnánk.

A privát rendezvények mellett (amilyen a miénk is volt, mert csak egy diszkrét úriemberként megismert hajóskapitány volt velünk a fedélzeten), vannak aktívabb programajánlatok, mint a több napos hajókázás a fedélzeten történő alvással, horgásztúra és tóközépi fürdőzés, kis-, közép-, és nagyvállalatok számára elérhető céges programok – ó, bárcsak a főnököm bele menne, hogy egy ilyen csapatépítésre vigyük el a kollégákat, ami a Balatonon zajlik -, biztos óriási élmény volna!

A balatonpro.hu abban is segít, hogy ha valaki a nulláról tanulna meg vitorlázni, vagy hajót bérelne, és nem csak a fedélzeten utazást próbálná ki egyszer (vagy többször), akkor maga váljon “tengerésszé”. Kiegészítő tevékenységekhez (mondjuk a céges nap keretében) tóparti helyszíneket is biztosítanak, és segítenek mindenféle szervezésben. Fiatal társaságoknak különösen maradandó programsorozatok elérhetők, bár mi sem panaszkodhattunk az évfordulónkon – csak, mi már öregek vagyunk a bulizáshoz, úgy érezzük sokszor, Az időkorlát az egy-két órás és a több napos túrák, kalandok, kényelmes lazítások sorában széles skálán mozog, és ha befizetnénk valamilyen programra, időjárás-garanciát is vállalnak. Szerencsére a mi programunkba nem szólt bele semmi váratlan az időjárás részéről, imádtuk minden percét, de ha nyári kikapcsolódás jutna most az esetekbe, akkor egyébként is a Balaton a legjobb helyszín, és kicsi is a valószínűsége bármi komoly akadálynak. Szervezzetek nyugodtan, mert ilyesmire nem sok helyen van lehetőség, és az év jelen időszakában is aktívak és elérhetők: balatonpro.hu!