Most már a konyhánkban is napenergiát használunk

Egy étteremben dolgozom főszakácsként, már jó néhány éve. Az elmúlt időszakban az étterem vezetősége több lépést is tett, hogy a konyhát környezettudatosabbá tegyék. Például a napelemrendszer.info segítségével napelem paneleket telepíttettek az étteremre, hogy az áramfogyasztást napenergiával biztosíthassák. Innen jött az ötlet, hogy esetleg a mi házunkra is lehetne napelem paneleket építtetni.

Mivel az étteremben is a napelemrendszer.info szolgáltatásait vettük igénybe, ezért én is az ő honlapjukon néztem körül. Amikor megnyitottam az oldalukat, rögtön szembejött velem a cím: Napelem rendszer családi házra 2021-ben. Megörültem, hogy nem is kell tovább keresnem. Mivel ebben a témában laikusnak számítok, ezért jó néhány napelem rendszerrel kapcsolatos cikket elolvastam. A weboldal maga egyébként nagyon megtetszett, főleg, hogy egyszerűsége és letisztultsága, semmi flancolás nem volt rajta. Miután kicsit tájékozódtam a Napelem rendszer családi házra 2021-ben lehetőség részleteiről, kitöltöttem az oldalon található űrlapot.

Ezután még elolvastam több cikket is a napelem rendszerekről és az elektromos autókról is. Már egy ideje játszottam a gondolattal, hogy leváltjuk a jelenlegi autónkat egy elektromosra, de mivel falun lakunk, ezért a töltés kicsit macerás lett volna. De most, ha tényleg összejön az otthoni napelem rendszer akkor lehet, hogy rögtön úgy kellene tervezni, hogy az elektromos autót is lehessen tölteni. Úgy döntöttem, hogy ezt a megoldást választom, mert ez a legpraktikusabb.

Végre otthon is zöld energiát használunk

Másnap fel is hívtak a napelemrendszer.info munkatársai, hogy egyeztessük az előzetes felmérés időpontját, illetve az egyéb részleteket. Nagyon szimpatikusak voltak, kedvesen válaszoltak minden kérdésemre. Az előzetes felmérésnél többek között azt vizsgálják, hogy az adott helyszín megfelel-e a napelem rendszer telepítéséhez szükséges kritériumoknak. A mi házunk szerencsére hagyományos tetős, ráadásul új építésű, ezért bíztam benne, hogy nem lesz probléma vele.

A megbeszélteknek megfelelően megérkezett a szakember a felméréshez. Ahogy sejtettem, a tetőszerkezetünk megfelelt a napelem rendszer telepítéséhez szükséges követelményeknek. Elmondták, hogy a telepítés némi időt vesz majd igénybe, de igyekeznek minél előbb befejezni a munkálatokat. Nagyon örültem, hogy a napelem rendszer mellett döntöttünk mert nagyon sokat szoktunk a konyhában tevékenykedni. Ugyanis nemcsak a munkában, hanem otthon is nagyon szeretek sütni, főzni és most már mindezt zöld energiával fogom tenni.

Most, hogy a napelem rendszer telepítése már sínen van, elkezdtem nézegetni az elektromos autókat is. Meglepődtem, hogy milyen sok típus és márka van már elektromos vagy hibrid verzióban is. A férjemnek is megmutattam, hogy milyen klassz autók vannak már a környezettudatos kategóriában. Közösen kiválasztottuk a megfelelőt, és örömmel töltött el, hogy ezzel is támogatni fogjuk a Föld védelmét.

Süssünk-főzzünk napenergiával

A kicsit rossz időjárásnak köszönhetően a munkálatok egy kicsit tovább tartottak, de végül elkészültek. Azt még az elején elmondták nekünk, hogy a napelem rendszer telepítése egy hosszútávú befektetés, és körülbelül 8-10 év alatt térülhet meg. Azonban már néhány hónap után észrevehető lesz a változás a villanyszámlán. Nem sokkal a napelem rendszer elkészülése után, az elektromos autónk is megérkezett. Most már tényleg elmondhattam magamról, hogy otthon és a munkában is környezetbarát módon élek. Elújságoltam a barátnőmnek is, hogy milyen változások történtek az otthonunkban. Mondta, hogy ők is már eldöntötték, hogy szeretnének napelem rendszert telepíteni, csak még nem találták meg a megfelelő árajánlatot. A barátnőmnek is javasoltam, hogy látogasson el a Napelem rendszer családi házra 2021-ben mert ott nagyon sok hasznos információt fog találni a napelem rendszerekkel kapcsolatban.

A napelemrendszer.info szolgáltatásainak köszönhetően egyre több háztartásban használnak zöld energiát, ezzel is segítve a Föld megóvását. Örömmel tölt el, hogy mi is hozzájárulunk ehhez, még sütés-főzés közben is.